Recenzie carte ,,Tiamel. In cautarea Inteleptului Ramus” de Adrian Hulber

Titlu: Tiamel. In cautarea Inteleptului Ramus

Autor: Adrian Hulber

Anul publicarii: 2020

Pagini: 466

Format: 24,5 x 15,5 cm

Limba: Romana

Categorie: SF, Fantasy

Varsta recomandata: +9 ani

ISBN: 9789730331264

Descriere

     Dupa batalia de pe Muntele-cu-Varful-in-Jos, Tiamel, zeita razboinica din Regatul Aniakilor Albi si prietenii ei parnasieni, Daya si Gedo, se bucurau de viata linistita de pe tarmurile Lacului Curcubeu. Odata cu intoarcerea lui Ramael din Lumea Materiala, la Templul Portal ajunge un mesaj de ajutor venit de pe planeta Nebola. Oare cine este personajul misterios care le cere ajutorul? Ce noi aventuri ii asteapta pe cei patru prieteni din Cardas? Vom afla din Jurnalul secret al lui Ivone Mercier.

Recenzie

     Ii acord 4 stelute din 5. Volumul acesta mi-a placut mai mult decat primul datorita actiunii care a umplut majoritatea paginilor cartii. Mi s-a parut extrem de interesant conceptul unei noi planete din Universul Solar pe care exista viata, iar autorul a prezentat in detaliu Nebola, planeta respectiva. Nu i-am acordat punctajul maxim deoarece ii lipseste un strop de drama, care, pentru mine, ridica standardele unei carti. Al doilea aspect care m-a deranjat a fost existenta multor nume care nu mi s-au parut necesare in anumite situatii.

     Povestea este plina de umor. Exista multe invataturi, cum ar fi beneficiile muncii in echipa, asa cum reiese din faptele personajelor. Chiar mi-ar face mare placere sa se faca si filme inspirate din aceasta serie. Cred ca ar fi foarte interesante 🙂

     Din cand in cand putem observa si ilustratii incantatoare insotite de o pagina special pentru cititori, daca acestia doresc sa dea culoare unei scene prezentata in carte. Coperta este la fel de interesanta ca cea a primului volum. Ilustratoarea a facut o treaba foarte buna.

     M-a impresionat faptul ca, desi este o carte voluminoasa, cotorul a ramas intact pana la finalul lecturii, nu s-a indoit sau rupt. 

     Va multumesc daca ati citit pana la final! Pentru mai multe informatii despre seria Tiamel, puteti intra pe pagina de Facebook, Tiamel, sau pe cea de Instagram, @ti_tiamel . 

De aici puteti cumpara cartea despre care am vorbit astazi:

Volumul 2

Pachet volumul 1+volumul 2

Emag

Carturesti

Lectura placuta!

CITESTE SI: RECENZIE TIAMEL (VOL. 1) DE ADRIAN HULBER

2 Comments

  1. Gabriel Plesca 23/04/2021
    • alexia 23/04/2021

Leave a Reply