Recenzie carte ,,Regatul spinilor si al trandafirilor” (vol. 1) de Sarah J. Maas

Titlul cartii: Regatul spinilor si al trandafirilor

Autor: Sarah J. Maas

Traducator: Andra-Elena Agafitei

Editura: RAO

Anul publicarii: 2016

Pagini: 480

Format: 210 x 130 mm

Limba: Romana

Categorie: Fantasy

Grup de varsta: 14-18 ani

ISBN: 9786068905570

Descriere

     Feyre a crescut intr-o lume in care magia exista doar in legende. Dar daca aceasta lume ar fi reala si, mai mult decat atat, ar ameninta sa arunce lumea muritorilor intr-un razboi intunecat? Manata de promisiunea de a-si apara familia, facuta mamei ei, Feyre va afla ca in lumea zanelor totul este posibil, chiar si sa te indragostesti de un Mare Lord al spiridusilor. O amenintare pluteste, insa, asupra acestui taram magic, iar Feyre este singura care poate salva de la pieire regatul zanelor si lumea oamenilor.

Recenzie

     Feyre are numai 19 ani si pe umerii ei atarna foarte multe responsabilitati. Face parte dintr-o familie de negustori bogati care si-au pierdut averea dupa moartea mamei lui Feyre, iar acum locuiesc intr-o casuta saracacioasa dintr-un sat de la granita cu taramul zanelor. Feyre, personajul principal, este nevoita sa se ingrijeasca de familia ei: doua surori si un tata schiop care nu vrea sa-si caute de lucru.

     Intr-o zi, totul se schimba. Iarna circulau multe zvonuri ca in padure sunt spiridusi nemilosi preschimbati in lupi uriasi. Feyre, cu burta goala de cateva zile, s-a dus in adancul padurii si a ucis un spiridus, fara sa stie consecintele. 

     Cu multi ani in urma, oamenii si zanele au incheiat un Tratat, iar Tratatul ii cere omului care ucide un spiridus fara sa fie nevoit sa o faca sa-si ofere viata si sa traiasca in Prythian, taramul zanelor, in schimbul vietii luate.

     A doua zi, in casuta lor a navalit o bestie infricosatoare care a luat-o pe Feyre in Prythian. Este adusa in Regatul Primaverii si isi face griji pentru familia sa, deoarece datorita ei ruseau sa traiasca, in ciuda saraciei.

Prythian este impartit in mai multe regate:

 

Aici locuiesc zane, spiridusi, naga, bogge, surieli si alte creaturi magice.

     Nu am mai citit niciodata o serie atat de buna! Mi-a placut foarte mult actiunea, personajele, lumea creata de autoare, totul! Nu am putut lasa aceasta carte din mana pentru ca nu m-a plictisit deloc si eram tot timpul curioasa sa vad ce se va intampla in continuare.

     Daca nu ai citit seria ,,Regatul spinilor si al trandafirlor”, grabeste-te! Nu ai idee ce pierzi! Stiu ca poate o sa vi se para ciudat, dar as putea sa recitesc seria si de zece ori si tot nu cred ca m-as plictisi de ea.

     Sarah J. Maas a devenit autoarea mea preferata si, daca nu ati auzit de ea, mai jos sunt scrise cateva informatii de biografie. Sarah ne tine tot timpul cu sufletul la gura si poate descrie foarte bine personajele si spatiile, astfel incat totul pare real. Nici nu stiu ce cuvinte sa folosesc pentru a va face sa intelegeti cat de mult imi place seria.

     

     Seria este formata din trei volume: Regatul spinilor si al trandafirilorRegatul cetii si al furiei si Regatul aripilor si al pieirii. Sarah J. Maas a mai scris o continuare, A Court of Frost and Starlight, iar editura RAO lucreaza la traducere. Cred ca o sa fie gata in apropierea sarbatorilor, asa ca spuneti-le rudelor ce vreti cadou:). Pe Instagram, autoarea a pus un anunt si spunea ca mai apare inca o continuare, A Court of Silver Flames. M-am bucurat foarte mult cand am vazut postarea, doar ca o sa dureze putin pana ne obisnuim ca in titlu nu apare ”and/si”:).

Despre autor

 

     Sarah J. Maas este o autoare a fanteziei americane, foarte cunoscuta pentru seria ei de debut Tronul de clestar, publicata prima data in 2012 de Bloomsbury si seria Regatul spinilor si al trandafirilor, publicata prima data in 2015 de Bloomsbury. S-a nascut pe 5 martie 1986, Manhattan, New York. A primit Premiul Goodreads Choice pentru cea mai buna carte fantasy si SF pentru tineri.

     Regatul spinilor si al trandafirilor nu a fost ecranizata, dar autoarea a participat la un live si le-a spus fanilor ca si-a dat acordul pentru ecranizare, deci peste cativa ani vom avea si filme♥.

     Sper ca recenzia mea v-a ajutat si va recomand sa cititi seria ,,Regatul spinilor si al trandafirilor” de Sarah J. Maas.

Puteti cumpara cartea in limba romana despre care am vorbit astazi de pe elefant.ro: Regatul spinilor si al trandafirilor

In limba engleza: A Court of Thorns and Roses

Lectura placuta!

CITESTE SI: RECENZIE CARTE ,,TESTUL FIERULUI” DE HOLLY BLACK SI CASSANDRA CLARE

4 Comments

  1. Clona unei carti 21/07/2020
    • alexia 21/07/2020
  2. devoratoare.de.carti 24/07/2020
    • alexia 25/07/2020

Leave a Reply