Recenzie carte ,,Mica enciclopedie Hygge. Reteta daneza a fericirii” de Meik Wiking

Titlul cartii: Mica enciclopeide Hygge. Reteta daneza a fericirii

Autor: Meik Wiking

Traducator: Valentina Georgescu

Editura: Litera

Anul aparitiei: 2017

Pagini: 284

Format: 20,5 x 14,5 cm

Limba: Romana

Categorie: Nonfictiune. Dezvoltare personala

Varsta recomandata: +14 ani

ISBN: 9786063314186

Descriere

     Despre Danemarca se spune adesea ca ar fi cea mai fericita tara din lume. Aceasta se reduce la un singur lucru: hygge.

     Afli ce este hygge atunci cand simti hygge. Cand te ghemuiesti comod pe canapea alaturi de persoana iubita sau cand te bucuri de timpul petrecut cu cei mai apropiati prieteni. Hygge sunt acele dimineti albastre si limpezi cu lumina perfecta. 

Recenzie

     I-am acordat cinci stelute din cinci. Pana acum, nu am mai citit carti de dezvoltare personala deoarece le consideram destul de plictisitoare si ma gandeam ca nu-mi vor placea. Meik Wiking mi-a schimbat complet mentalitatea si nu regret ca am dat o sansa acestei carti. 

     Voi incepe prin a spune ca este plina de fotografii fermecatoare, care iti dau, intr-adevar, o senzatie hygge. Acest termen este foarte mult folosit in carte si va garantez ca pana la finalul lecturii veti intelege exact cum sta treaba cu el, daca descrierea v-a bagat putin in ceata 🙂 . Practic, hygge nu se poate traduce. Inseamna o multitudine de lucruri. De exemplu, hygge poate fi o camera mobilata rustic, o plimbare intr-o padure sau cititul unei carti. 

Am citit cartea destul de repede, avand un design deosebit atat la exterior (coperta), cat si la interior, ceea ce mi-a permis sa o parcurg mai rapid. Dupa terminarea sa, am realizat ca as vrea sa vizitez Danemarca intr-o zi, Meik transmitandu-mi prin intermediul cartii sale multe informatii despre aceasta tara, incepand cu retete de mancare traditionala, pana la programul de munca al danezilor si felul cum isi mobileaza locuintele.

Daca ati citit si voi cartea sau vreti sa o cititi, puteti lasa un comentariu cu parerea voastra.

Despre autor

    Cine ar putea sa-ti fie un ghid mai bun in lumea hygge decat Meik Wiking? Meik este directorul Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga si si-a petrecut ani din viata studiind magia vietii daneze, de la alegerea corpului de iluminat ideal, la planificarea unei cine sau de la crearea unei truse hygge de urgenta pana la modalitatea in care trebuie sa te imbraci.

     Va multumesc pentru ca ati citit pana la final! Sper ca v-am facut sa adaugati o noua carte pe lista voastra de dorinte 🙂 .

De aici puteti cumpara cartea despre care am vorbit astazi:

Elefant, limba romana: Mica enciclopedie Hygge

Engleza: The Little Book of Hygge

Litera: Mica enciclopedie Hygge

Carturesti, romana: Mica enciclopedie Hygge

Engleza: The Little Book of Hygge

Libris, romana: Mica enciclopedie Hygge

Engleza: The Little Book of Hygge

Lectura placuta!

CITESTE SI: RECENZIE CARTE ,,LAMAI, CARTI SI PRIETENI” DE JO COTTERILL

Leave a Reply