Recenzie carte ,,Manusa de arama” (Magisterium, vol.2) de Holly Black si Cassandra Clare

Titlul cartii: Manusa de arama

Autor: Holly Black, Cassandra Clare

Traducator: Roxana Olteanu

Editura: Corint Junior

Anul publicarii: 2015

Pagini: 252

Format: 13×20 cm

Limba: Romana

Categorie: Fantasy

Varsta: +10 ani

ISBN: 9789731286327

NU CITITI IN CONTINUARE DACA NU ATI CITIT VOL.1!

Descriere

Inamicul este aproape. Foarte aproape.

     Pentru Callum Hunt, vacanta de vara nu este ca pentru alti copii. Fiinta cea mai apropiata de el este un lup al haosului pe nume Havoc. Tatal lui suspecteaza ca este trimis, in secret, de fortele raului. Si, desigur, multi dintre copii nu vor reveni in lumea magica de la Magisterium din toamna. Nu este usor pentru Call… Si devine si mai greu cand, uitandu-se in subsol, descopera ca tatal lui ar putea incerca sa-i distruga atat pe el, cat si pe Havoc. Call fuge inapoi la Magisterium, dar lucrurile se complica si mai mult. Alkahest- o manusa de arama capabila sa desparta anumiti magicieni de puterile lor- a fost furata. Iar in incercarea lor de a gasi vinovatul, Call si prietenii sai Aaron si Tamara atrag atentia unor fiinte foarte periculoase si se apropie si mai mult de un adevar inspaimantator. Pe masura ce misterele de la Magisterium se adancesc si se inmultesc, autoarele Holly Black si Cassandra Clare isi implica cititorii in aventura extraordinara a unui baiat de care depinde soarta intregii lumi.

 Recenzie

     In cel de-al doilea volum al seriei Magisterium se continua aventurile celor trei prieteni, Call, Aaron si Tamara. Acum ca s-a aflat ca Aaron este Makar, toti il protejeaza, stiind ca este singurul care-l poate invinge cu adevarat pe Constantine Madden, Inamicul Mortii.

     Call se afla in vacanta de vara acasa, alaturi de Havoc, devotatul sau prieten Calaret al Haosului. Deoarece fiul sau si-a aflat adevarata identitate, ca este Constantine, Alastair pune la cale un plan. Crezand ca Havoc s-a pierdut, Call l-a cautat o zi intreaga fara rezultate. Pana intr-o dimineata, cand gaseste lupul in subsol, legat cu lanturi. Descoperind planul tatalui sau, Call pleaca cu Havoc de acasa.

     In anul de arama se leaga noi prietenii si se schimba multe lucruri.

     Aventurile nu se termina niciodata. Ajunsi la scoala, Call, Aaron si Tamara cauta informatii despre manusa care disparuse de la Collegium, afland ca este un instrument ingrozitor, care poate scoate magia haosului dintr-un Makar. Ingrozit, Call constata ca acest obiect se afla in subsol, unde l-a gasit pe Havoc inlantuit. Decide sa le povesteasca aproape totul prietenilor sai, in afara de faptul ca planul era pregatit pentru el.

     Personajele mele preferate pleaca in cautarea tatalui lui Call, care a fugit de acasa. Au parte de o adevarata aventura pe urmele Alkahestului. Call afla in continuare cat mai multe despre adevarata sa identitate.

Despre autori

Holly Black                                                                                                                                                            Cassandra Clare

 

 

 

     

     

     

 

 

     Holly Black si Cassandra Clare s-au intalnit pentru prima oara cu zece ani inainte de aparitia primului volum al seriei, la prima sesiune de autografe a lui Holly. De atunci, ele au devenit prietene bune, o legatura intarita de pasiunea lor comuna, literatura fantasy. De la peisajele impresionante din ,,Stapanul Inelelor” si aventurile lui Batman in mohoratul Gotham City la clasicele lupte cu sabii laser si puteri magice din ,, Razboiul Stelelor”. In ,,Magisterium”, ele au hotarat sa scrie propria poveste despre eroi si raufacatori, despre bine si rau si despre persoana careia i-a fost harazit un destin maret, indiferent daca ii place sau nu.

     Holly a scris mai multe carti de mare succes si este co-autoare a seriei ,, Cronicile Spiderwick”. Ea a castigat Newbery Honor pentru romanul ,,Doll Bones”. Cassie este autoarea mai multor serii cu imens succes la public, precum ,,Instrumente mortale” si ,,Dispozitive infernale”. Ambele traiesc in Massachussets, SUA, la aproximativ zece minute una de cealalta. Aceasta este prima lor colaborare si marcheaza inceputul unei serii formate din cinci volume.

     Sper ca recenzia mea v-a ajutat si va recomand sa cititi seria ,,Magisterium” de Holly Black si Cassandra Clare.

Puteti cumpara cartea in limba romana de pe elefant.ro: Manusa de arama

In engleza: The Copper Gauntlet

Lectura placuta!

CITESTE SI: RECENZIE CARTE ,,TESTUL FIERULUI” DE HOLLY BLACK SI CASSANDRA CLARE

Leave a Reply