Recenzie carte ,,Evadare din biblioteca domnului Lemoncello” de Chris Grabenstein

Titlul cartii: Evadare din biblioteca domnului Lemoncello

Autor: Chris Grabenstein

Traducator: Meropi Papagheorghe

Editura: Corint Junior

Anul publicarii: 2018

Editia a II-a

Pagini: 368

Format: 130×200 mm

Limba: Romana

Categorie: Fictiune, Young Adult

ISBN: 9786067932027

Descriere

     Atunci cand afla ca un faimos creator de jocuri a proiectat noua biblioteca a orasului si vrea ca un grup exclusivist de invitati sa-si petreaca acolo noaptea de inaugurare, Kyle hotaraste ca trebuie sa se afle printre ei. Dar partea complicata nu este sa intri, ci sa iesi din biblioteca. Kyle va trebui sa-si foloseasca din plin istetimea, pentru ca o aruncare buna a zarurilor sau o mana norocoasa la carti nu sunt de ajuns pentru a fi castigator in biblioteca domnului Lemoncello.

,,Descopera cea mai tare biblioteca din lume!”-James Patterson, autor de bestselleruri New York Times

,,Plina de puzzle-uri care-ti pun mintea la incercare, jocuri de cuvinte si referiri la titluri de carti pentru copii, aceasta lectura solida, bine construita, este un castig pentru cititori si jucatori deopotriva.”-Kirkus Reviews

,,Bibliotecarii si profesorii de limba engleza vor recomanda cu bucurie aceasta zburdalnica aventura creata de Grabenstein, care aduce un omagiu jucaus cartilor si bibliotecilor, in timp ce-i atrage pe cititori intr-o copetitie alerta.”-Publishers Weekly

,,Iubitorii de carte si de jocuri vor fi absorbiti deopotriva de aceasta poveste delicioasa si isi vor pune mintea la contributie.”-School Library Journal

     ,,Evadare din biblioteca domnului Lemoncello” este un roman interesant, ce contine multe puzzle-uri, jocuri de cuvinte si ghicitori.

Recenzie

     Kyle Keely este un baiat de doisprezece ani care iubeste jocurile, ce locuieste alaturi de parintii sai si cei doi frati, Mike si Curtis, in Alexandriaville.

    Intr-o zi, faimosul creator de jocuri Lemoncello le-a propus elevilor scolii personajului pincipal sa scrie un eseu despre noua biblioteca pe care o va deschide in oras. Cei doisprezece castigatori vor ramane in noua constructie pentru un program de lecturi de vara, unde vor avea parte de filme, mancare, distractie, jocuri si premii si fiecare castigator va primi un card-cadou in valoare de cinci sute de dolari pentru produse Lemoncello.

 

      Odata ajunsi in biblioteca, trebuie sa gaseasca o cale de evadare, folosind doar ce se afla acolo, avand la dispozitie numai douazeci si patru de ore.

     Elevii trebuie sa rezolve ghicitori, sa adune informatii si sa joace tot felul de jocuri pentru a gasi iesirea. Au nevoie de inteligenta si rabdare pentru a castiga complicatul joc creat de domnul Lemoncello.

     Pot spune ca personajul meu preferat este Sierra Russell, pentru ca se aseamana cu mine, adica citeste foarte mult si este inteligenta♥.

     ,,Evadare din biblioteca domnului Lemoncello” impleteste genul thriller cu dezlegarea enigmelor si cu cele mai haioase jocuri, oferind cititorilor o lectura in acelasi timp inteligenta si amuzanta. Cu siguranta mintea ta nu se va plictisi nicio secunda, deoarece si tu esti invitat, alaturi de eroii cartii, sa evadezi din biblioteca misterioasa.

Despre autor

     Christopher Grabenstein este un autor american. A publicat primul sau roman in 2005. De atunci a scris romane atat pentru adulti, cat si pentru copii, acestea din urma adesea cu colaboratorul frecvent James Patterson.

     Chris Grabenstein a scris seria ,,Biblioteca domnului Lemoncello”, ,,Insula doctorului Libris”, el fiind de asemenea co-autor, alaturi de James Patterson, a numeroase carti de succes, precum ,,Eu, haios”, ,,Robotii din familia mea”, seria ,,Vanatorii de comori”, publicate in Romania de Editura Corint Junior. Chris Grabenstein  si sotia lui, J. J., locuiesc la New York.

     ,,Evadare din biblioteca domnului Lemoncello” a fost ecranizata la Nickelodeon. Eu nu am vazut filmul inca, dar sigur il voi incerca.

     Sper ca recenzia mea v-a ajutat si va recomand sa cititi seria ,,Biblioteca domnului Lemoncello” de Chris Grabenstein.

Puteti cumpara cartea in limba romana de pe elefant.ro: Evadare din biblioteca domnului Lemoncello

In engleza: Escape from Mr. Lemoncello’s Library

Lectura placuta!

CITESTE SI: RECENZIE CARTE ,,COPIII FERMECATI” DE CHRISTINA SOONTORNVAT

One Response

  1. Iriș Marius Andrei 27/06/2020

Leave a Reply