Recenzie carte ,,Craciunul cu suflet de copil”

Titlul cartii: Craciunul cu suflet de copil

Autori: Laura S. Gotz, Oana N. Boabes Ilinca Berea, Ileana Dumitru, Mario Voinea, Iustina Berariu, Codruta Morar, Zena Pop-Cohut, Calin Margineanu, Bianca Niteanu, Alexandra Vlaicu, Tinna Anghel, Marius Andrisca, Ceridwen AnnLee

Editura: Noua Verenta

Anul publicarii: 2020

Pagini: 177

Format: 20 x 13 cm

Limba: Romana

Categorie: Literatura pentru copii

Varsta recomandata: +7 ani

ISBN: 9786069495148

Descriere

     Cele mai frumoase amintiri din copilaria noastra sunt asociate iernii: mersul la sanius, bulgareala, decorarea bradului de Craciun. Toti avem cel putin o povestioara amuzanta de spus despre zilele cand fulgii de nea izvorau din nori, parca prin magie. In aceasta Antologie am urmarit colectarea de texte scrise in limbajul autentic al copiilor sau din perspectiva tinerilor, captand inocenta si bucuria pura a acestei varste. Pregatiti-va de creatiile originale ale paisprezece autori romani, care au intins pe pagini cele mai diverse interpretari ale temei actuale: Craciunul cu suflet de copil.

Recenzie

     Ii acord 5 stelute din 5. Este o lectura extrem de relaxanta, pe care am citit-o intr-o zi. Daca doriti sa va ”deconectati” pentru cateva ore de la responsabilitatile zilnice, va recomand cu drag aceasta antologie a 14 autori romani cu varste diferite, ordonati in ordine crescatoare, astfel incat am putut observa cu usurinta diferentele dintre textele unui copil, ale unui adolescent si ale unui adult. 

     De asemenea, coordonatoarea Laura S. Gotz, a scris o scurta poveste din universul seriei fantasy Vicontele Verentei Pierdute. Cartile se pot procura scriindu-i autoarei unui mesaj privat pe Instagram ( @laurasgotzthis ) sau de pe site-ul www.my-vvp.com  

     Desi povestile si poeziile sunt despre Craciun si deja a trecut aceasta sarbatoare, consider ca mereu avem nevoie de magia Craciunului in suflet♥.

     Alt aspect care mi s-a parut extrem de interesant este ca unii autori au inclus in antologie propriile ilustratii, iar textele sunt originale si va asigur ca nu va veti plictisi.

     In octombrie, anul acesta (2021), va aparea inca o antologie cu povesti despre Halloween, pe care abia astept sa am ocazia sa o citesc si sa impartasesc cu voi impresiile mele aici, pe blog, dar si pe Instagram ( @alexiabooks_ ) si Facebook (Alexia Books). 

     Felicitari tuturor scriitorilor care au contribuit la antologia din anul 2020! Am descoperit multe texte care ar putea fi dezvoltate intr-un roman sau chiar intr-o serie.

     Va multumesc daca ati citit articolul pana la final! Daca v-a placut, puteti da un like, un comentariu si, daca aveti prieteni pasionati de lectura, le puteti distribui link-ul catre blogul meu pentru a descoperi multe carti interesante. Lectura placuta!

CITESTE SI: RECENZIE CARTE ,,AVENTURILE LUNEI IN LUMEA CUVINTELOR SUCITE” DE DIANA POPESCU

Leave a Reply