Recenzie carte ,,Copiii de faina” de Anne Fine

Titlul cartii: Copiii de faina

Autor: Anne Fine

Traducator: Stela Ghetie

Editura: Arthur

Anul publicarii: 2016

Pagini: 213

Format: 19 x 13 cm

Limba: Romana

Editia a II-a

Categorie: Beletristica

Grup de varsta: 12-14 ani

Colectie: Smart Blue

ISBN: 9786067880564

Descriere

     In clasa domnului Cartright si-au gasit locul cei mai dificili copii, iar sarcina lui, ca diriginte, nu-i deloc simpla. In timp ce scoala e in febra pregatirilor pentru Targul de Stiinta, el trebuie sa-i supravegheze pe strengarii sai, care au in grija niste copii…de faina. Pe de alta parte, elevii nu vor decat sa dezlantuie haosul in toata clasa.

     Singurul care se abate de la plan este Simon Martin: pentru prima data in viata lui, baiatul gaseste un sens intr-o tema pentru acasa. Copila sa de faina nu mai este un simplu saculet, iar reactia elevului-problema ii surprinde pe toti cei din jur.

Recenzie

     Ii acord 3 stelute din 5. Ideea autoarei mi s-a parut interesanta, insa nu m-a prins povestea, care este in stilul filmelor americane in care, de exemplu, copiii merg intr-o tabara. Trecand peste asta, experimentul care le-a fost propus elevilor este bine gandit, invatand personajele ce inseamna sa aiba sa aiba grija de un copil. 

     Nu m-am atasat de niciunul dintre cei care participa la actiune, insa m-am amuzat la unele replici ale lui Simon Martin. Coperta este interesanta iar scrisul mare, astfel incat am citit foarte repede cartea.

Despre autor

     Anne Fine s-a nascut pe 7 decembrie 1947. Este o scriitoare britanica faimoasa mai ales pentru textele dedicate copiilor, desi a scris si literatura pentru adulti.

     Este autoarea a peste 40 de titluri pentru copii, doua dintre acestea castigatoare ale prestigioasei Medalii Carnegie. Pe langa numeroasele premii obtinute, Anne Fine a fost desemnata de doua ori Autorul Anului la categoria Literatura pentru Copii. In 1998 s-a numarat printre cei cinci finalisti la premiul Hans Christian Andersen, iar in 2001 a fost desemnata castigatoarea premiului Children’s Laureate.

     Copiii de faina este unul dintre cele mai apreciate titluri ale lui Anne Fine, pentru care, in 1992, a castigat Medalia Carnegie. Un alt titlu celebru semnat de autoarea britanica este Doamna Doubtfire, ecranizat de Twentieth Century Fox in 1993.

Va multumesc daca ati citit articolul pana la final! Daca v-a placut, puteti da un like si sa scrieti un comentariu.

De aici puteti cumpara cartea despre care am vorbit astazi:

Elefant, in limba engleza: Flour Babies

Libris, in limba romana: Copiii de faina

In engleza: Flour Babies 

Cartepedia, romana: Copiii de faina

Carturesti, romana: Copiii de faina

Engleza: Flour Babies

Lectura placuta!

Leave a Reply