Recenzie carte ,,Cheia de bronz” (Magisterium, vol. 3) de Holly Black si Cassandra Clare

Titlul cartii: Cheia de bronz

Autor: Holly Black, Cassandra Clare

Traducator: Sorin Petrescu

Editura: Corint Junior

Anul publicarii: 2016

Pagini: 256

Format: 14,5×20 cm

Limba: Romana

Categorie: Fantasy

Varsta: +10 ani

ISBN: 9789731287164

NU CITITI IN CONTINUARE DACA NU ATI CITIT VOLUMELE 1 SI 2!

Descriere

     Se presupune ca elevii de la Scoala de magie Magisterium ar trebui sa fie in siguranta. Sub atenta supraveghere a magilor, ei invata sa foloseasca magia pentru a reinstaura ordinea intr-o lume dominata de haos. Dar haosul isi are propriile legi, care se sustrag ordinii si oricaror reguli. Cand unul dintre colegii lor este ucis, Call, Tamara si Aaron trebuie sa porneasca pe urmele unui asasin sinistru, chiar cu pretul vietii. Ei vor descoperi ca magia, controlata de minti malefice, are puteri distrugatoare nebanuite, daca nu este contracarata la timp.

Recenzie

     In acest volum al seriei ,,Magisterium”, lui Call si prietenilor sai incepe sa le fie din ce in ce mai greu sa pastreze marele secret, in timp ce situatia ia o intorsatura nefericita pentru cei trei magi.

     Elevii sunt in vacanta de vara. Aaron petrece vacanta impreuna cu Call si se distreaza tot timpul. Pana aici, totul a fost bine.

     Aproape de sfarsitul vacantei, are loc un eveniment la Collegium in cinstea celor care l-au invins pe Inamicul Mortii, iar sarbatoritii sunt, bineinteles, Alastair, Call, Aaron si Tamara. La petrecere, cineva a pus la cale un atac si toti invitatii sunt nevoiti sa plece cat mai repede, lasandu-i pe Call si prietenii lui in ceata.

     Pe parcursul anului de bronz, grupa Maestrului Rufus si profesorii de la Magisterium incearca sa descopere cine este spionul de la scoala, ce a eliberat elementalele mortale care i-au urmarit pe Call, Aaron si Tamara anul trecut, cand cautau Alkahestul.

     Acest volum ne invata ca aparentele insala si ca nu ne putem increde in oricine.

Despre autori

Holly Black                                                                                                                                                             Cassandra Clare

 

     

     

 

 

 

     Holly Black si Cassandra Clare s-au intalnit pentru prima oara cu zece ani inainte de aparitia primului volum, la prima sesiune de autografe a lui Holly. De atunci, ele au devenit prietene bune, o legatura intarita de pasiunea lor comuna, literatura fantasy. De la peisajele impresionante din ,,Stapanul Inelelor” si aventurile lui Batman in mohoratul Gotham City la clasicele lupte cu sabii laser si puteri magice din ,,Razboiul Stelelor”. In ,,Magisterium”, ele au hotarat sa scrie propria poveste despre eroi si raufacatori, despre bine si rau si despre persoana careia i-a fost harazit un destin maret, indiferent daca ii place sau nu asta.

     Holly a scris mai multe carti de mare succes si este co-autoare a seriei ,,Cronicile Spiderwick”. Ea a castigat Newbery Honor pentru romanul ,,Doll Bones”. Cassie este autoarea mai multor serii cu un imens succes la public, precum ,,Instrumente mortale” si ,,Dispozitive infernale”. Ambele traiesc in Massachussets, SUA, la aproximativ zece minute una de cealalta. Aceasta este prima lor colaborare si marcheaza inceputul unei serii formate din cinci volume.

     Sper ca recenzia mea v-a ajutat si va recomand sa cititi seria ,,Magisterium” de Holly Black si Cassandra Clare.

De aici puteti cumpara cartea in romana:

http://www.corintjunior.ro/cheia-de-bronz-vol-3-din-seria-magisterium.html

In engleza: The Bronze Key

Lectura placuta!

CITESTE SI: RECENZIE CARTE ,,MANUSA DE ARAMA” DE HOLLY BLACK SI CASSANDRA CLARE

Leave a Reply